AALSMEER - Het danspaar Julie Fryer en Jim Bakkum is zaterdagavond tot winnaar uitgeroepen van het RTL4-programma 'Dancing with the Stars'. Zij haalden de meeste stemmen binnen van het publiek. Het danspaar Marcus van Teijlingen en Irene van de Laar werd tweede. Zij kregen de meeste punten van de vakjury.

Dancing with the Stars was al een internationale tv-hit voordat RTL4 zijn ogen erop liet vallen. De tv-makers koppelen bekende sterren aan relatief onbekende dansers en hopen dan dat daar een interessant danspaar uit ontstaat.

In de uitzending waren telkens ook de repetities van de dansparen te zien. In elke uitzending moesten de deelnemers een ballroom- en latin-dans laten zien.

Nieuw succes

De internationale tv-hit sloeg ook in Nederland aan en behoort daarmee tot één van de weinige nieuwe successen in het nieuwe tv-seizoen. Gemiddeld schakelden 1,5 miljoen mensen in voor Dancing with the Stars, dat op 20 augustus zijn eerste uitzending beleefde.

Naast de finalisten deden als bekende Nederlanders ook Ans Markus, kok Rudolph van Veen, Inge Ipenburg, Koert-Jan de Bruijn, Joris Lutz en Inge de Bruijn mee. Ron Brandsteder en Sylvana Simons tekenden telkens voor de presentatie.