Douwe Bob heeft een boete van 1.000 euro gekregen voor een illegaal optreden dat hij in juni op Terschelling gaf, bevestigt een woordvoerder van het OM Noord-Nederland maandag aan NU.nl na berichtgeving van Shownieuws.

De woordvoerder laat weten dat de zanger inmiddels per post een beschikking heeft ontvangen.

Hij kreeg de boete opgelegd vanwege de overtreding van de coronamaatregelen die toen golden. De woordvoerder bevestigt dat Douwe Bob Posthuma, zoals de 27-jarige artiest voluit heet, een beschikking toegestuurd heeft gekregen.

Op 15 juni had de artiest een optreden op Terschelling gepland. Dat was op het moment dat er een aangepaste versie van het festival Oerol plaatsvond. Het optreden werd vanwege de coronamaatregelen door de gemeente verboden.

Posthuma besloot het concert te annuleren, maar gaf aan het eind van de middag toch een spontaan optreden. Na enkele nummers werd het optreden, waar flink wat mensen op waren afgekomen, door de gemeente beëindigd.

Normaal gesproken wordt er een geldboete van 4.000 euro opgelegd wanneer een dergelijke overtreding wordt gemaakt bij een noodverordening. Omdat de artiest zijn optreden niet had gepland en het geregeld is vanuit zijn persoon en niet vanuit zijn management, is besloten de boete te verlagen, aldus het OM.