De chef-koks van Buckingham Palace hebben zondag hun recept voor een traditionele kerstpudding gedeeld via het Instagram-account van de Britse koninklijke familie. Op Stir-up Sunday, de laatste zondag voor de adventstijd, maken veel Britten traditiegetrouw een zoete versnapering.

"Vandaag is het Stir-up Sunday: de zondag voor de adventstijd waarop thuiskoks hun puddingmengsel roeren en het aftellen naar Kerstmis begint", staat naast de uitlegvideo.

"Dit jaar hebben chef-koks in de koninklijke keukens hun recept voor een traditionele kerstpudding gedeeld. We hopen dat jullie het leuk vinden om de pudding thuis te maken."

De traditie komt voort uit de Anglicaanse Kerk. Britse families maken op de laatste zondag voor de adventstijd een dessert, dat ze op Eerste Kerstdag weer opwarmen.

Vaak leren ouders hun kinderen hoe ze de pudding moeten bereiden. Iedereen mag een keertje roeren en dan een wens doen voor het komende jaar. Sommige Britten verstoppen in het puddingmengsel zilveren munten, die de vinder geluk moeten brengen.

De koninklijke variant bevat onder meer rozijnen, bier, bruine rum en brandy. Maar de pudding kan ook zonder alcohol worden bereid. Volgens de koks zijn sinaasappelsap of koude thee de beste alternatieven.

Britse koninklijke familie deelt recept voor kersttoetje
60
Britse koninklijke familie deelt recept voor kersttoetje