De 23-jarige man die verdacht wordt van de overval op Gordon in Amsterdam eind september, moet op 22 december voor de rechter verschijnen. Een woordvoerder van de rechtbank Amsterdam bevestigt dit vrijdag aan NU.nl, na berichtgeving van Shownieuws.

Het zal gaan om een pro-formazitting (een zitting die plaatsvindt als het onderzoek nog gaande is), zo laat de rechtbank weten.

Op donderdag 1 oktober werd een 23-jarige verdachte gearresteerd. De politie gaat ervan uit dat nog iemand bij de beroving betrokken was. Half oktober werd bekend dat de gearresteerde man nog eens negentig dagen vast bleef zitten.

In een onlangs verschenen interview met De Telegraaf vertelde Gordon dat hij door twee mensen werd vastgebonden en een mes op zijn keel gezet kreeg. De daders hebben volgens hem creditcards en sieraden meegenomen.

Op 4 oktober plaatste de zanger en presentator een bericht op Instagram waarin hij vertelde hoe het met hem ging. "Ik zal verder gaan en moeten. Of ik ooit helemaal dezelfde word, zal de tijd uitwijzen", zo zei Gordon in het bericht.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft geen verdere details van de overval bekendgemaakt.