Ryan Dorsey, de ex-man van de in juli verdronken Glee-actrice Naya Rivera, stapt naar de rechter. Hij wil namens hun zoon Josey een schadevergoeding van de gemeente waar zij overleed, meldt Us Weekly.

Dorsey, die van 2014 tot 2018 getrouwd was met de actrice, wil dat Ventura County, United Water Conservation District en Parks and Recreation Management aansprakelijk worden gesteld voor de dood van de actrice. In de aanklacht staat dat haar overlijden te voorkomen was en dat de boot die Rivera had gehuurd, niet voldeed aan de veiligheidsnormen.

Zo zou de boot geen ladder, touw, anker en andere benodigde veiligheidsmechanismen hebben. Ook een reddingsboei en soortgelijke materialen ontbraken, wat volgens Dorsey wel wettelijk verplicht is in de staat Californië.

Dorsey neemt het de gemeente ook kwalijk dat er rondom Lake Piru geen veiligheidswaarschuwingen te vinden waren die bezoekers alarmeerden over de sterke stroming en de wisselende dieptes in het water van het meer.

Rivera overleed begin juli nadat ze verdronk in Lake Piru in Ventura County in het zuiden van Californië. Ze was die dag samen met haar vijfjarige zoon Josey gaan varen. Hij zag zijn moeder na een zwemtocht onder water verdwijnen nadat zij het jongetje met haar laatste krachten op de boot had gehesen. Josey werd uiteindelijk slapend op de boot gevonden door andere boottoeristen, die hierop direct de politie alarmeerden.

Dorsey woont momenteel samen met de zus van Rivera, om samen voor zijn zoon te zorgen.