Twee mannen hebben woensdagochtend geprobeerd om stylist en presentator Fred van Leer te overvallen bij de voordeur van zijn huis in Rotterdam. Dat bevestigt hij zelf in een video op Instagram, na berichtgeving van verschillende Nederlandse media.

Van Leer is naar eigen zeggen bedreigd met een vuurwapen en heeft een gekneusde rib overgehouden aan het voorval. Verschillende media melden op basis van berichtgeving van de politie dat de stylist uit voorzorg naar het ziekenhuis is gebracht, maar dat klopt niet, aldus Van Leer.

In gesprek met RTL Boulevard zegt de presentator dat hij "extra veiligheidsmaatregelen" heeft genomen. Wat deze precies inhouden, is niet bekend.

Ook melden media volgens Van Leer dat hij klappen heeft gekregen van de overvallers. Ook dit is volgens hem niet juist. "Weet je wie wel klappen hebben gekregen? Die gasten die beneden aan de trap lagen", aldus Van Leer op Instagram.

Daders te voet gevlucht

De overvallers waren gekleed in een outfit van PostNL en een van de mannen droeg een pruik. De politie van Rotterdam meldt dat er bij de woning van het slachtoffer een vuurwapen is gevonden en dat de daders te voet zijn gevlucht.

In de video op Instagram zegt van Leer aangifte te gaan doen. Hij sluit af met de woorden: "Kijk goed als je de deur opendoet." In een tweede video op Instagram gaat Van Leer in op verhalen die in verschillende media worden verteld. "Luister alleen naar mijn verhaal, op dit kanaal."

De poging tot overval volgt enkele weken nadat er privébeelden van Van Leer uitlekten. De presentator belandde enkele dagen later in het ziekenhuis. In een video op Instagram vertelde hij vervolgens over de impact van het uitlekken van het filmpje. De presentator had sinds enkele dagen zijn werkzaamheden weer opgepakt.

Fred van Leer vertelt over poging tot overval in zijn huis
1
Fred van Leer vertelt over poging tot overval in zijn huis