De gasten op het verjaardagsfeest van Kendall Jenner in Californië hielden zich niet aan de geldende coronamaatregelen. Haar moeder Kris Jenner verdedigt dit gedrag maandag in het radioprogramma Andy Cohen Live door te wijzen op het testbeleid rond het feest in Hollywood.

Volgens Kris Jenner was iedereen van tevoren getest op het coronavirus en mochten gasten pas naar binnen als na een half uur wachten was gebleken dat ze niet besmet waren.

"We nemen het virus zeer serieus en wilden er dus 100 procent zeker van zijn dat iedereen oké was", aldus Jenner. "Bovendien waren alle gasten een paar dagen voor het feestje ook al getest, dus veiliger dan dit kon het niet."

"Ik heb er geen invloed op dat mensen kritiek hebben op wat wij doen. Waar ik als moeder wèl invloed op heb, is hoe wij met dergelijke situaties omgaan. Nou, zo dus."

Volgens Jenner worden de leden van haar gezin elke week getest op het coronavirus. "Wij werken in de televisiewereld, waarbij je dagelijks met collega's te maken hebt", licht de moeder van onder anderen Kim Kardashian toe.

Niets op sociale media plaatsen

Haar dochter Kendall vroeg gasten, onder wie Justin Bieber, Doja Cat en Jaden Smith, niets van het feest voor haar 25e verjaardag op sociale media te plaatsen. In Californië geldt de regel dat niet meer dan twee huishoudens mogen samenkomen en alle ontmoetingen buiten moeten plaatsvinden. Leden van verschillende huishoudens moeten onderling 1,8 meter afstand houden. Het feest leidde tot woedende reacties.

Een week eerder vierde Kendalls oudere zus Kim uitgebreid haar verjaardag. Ze liet tientallen vrienden en familieleden naar een privé-eiland brengen en niemand hoefde op het feest afstand te houden of een mondkapje te dragen.

Het gezin krijgt boze reacties van met name Amerikanen die zich ernstig zorgen maken over de schending van de regels. In de Verenigde Staten hebben meer dan negen miljoen mensen het coronavirus opgelopen. Ruim 230.000 coronapatiënten in het land zijn overleden.

Ober probeert blazende Kendall Jenner te ontwijken
1
Ober probeert blazende Kendall Jenner te ontwijken