Prins William hield in april zijn besmetting met het coronavirus verborgen, melden verschillende Britse media zondag na berichtgeving door The Sun. De Britse prins deed dit om geen paniek te zaaien over de coronapandemie onder de inwoners van het Verenigd Koninkrijk.

De 38-jarige prins zou in april besmet zijn geraakt met het virus en als gevolg daarvan moeite hebben gehad met ademhalen. Woordvoerders van prins William hebben niet officieel gereageerd op de berichtgeving.

Volgens The Sun zou de prins zijn behandeld door artsen van de Britse koninklijke familie. De tweede in de lijn van troonopvolging zou zijn blijven doorwerken. Ook zou hij in zelfisolatie zijn gegaan in Anmer Hall, een landhuis in het bezit van de Britse koninklijke familie.

Prins Charles, de vader van prins William, testte in maart positief op het coronavirus en ervoer milde symptomen. Een kleine week nadat zijn diagnose bekend was geworden, hoefde 71-jarige troonopvolger niet meer in thuisisolatie.

De Britse premier Boris Johnson werd eveneens in maart opgenomen in het ziekenhuis na een coronabesmetting. De 56-jarige regeringsleider zei in april dat hij zijn leven dankt aan de mensen die hem verzorgden nadat hij het virus had gelopen.

Prins William grapt met Britse schoolkinderen over konijnenoren
116
Prins William grapt met Britse schoolkinderen over konijnenoren

In april maakten prins William en zijn vrouw Kate Middleton grappen met Britse schoolkinderen tijdens een videobelsessie.