AMSTERDAM - Linda, de 25-jarige barvrouw uit Brabant, is de derde bewoner die het Big Brother-huis heeft verlaten. Ze kreeg donderdagavond het minste aantal stemmen van de kijkers. Het afscheid met haar medebewoners was emotioneel. "Ik ben nog nooit zo'n triest geval in mijn leven geweest", reageerde ze direct na de bekendmaking. "Ik vond het allemaal supertof met jullie."

Hoewel ze het jammer vindt het huis te hebben moeten verlaten, is Linda blij haar moeder weer te zien. "Het allerzwaarste was dat ik zonder m'n mama zat", liet Linda onderweg van het huis naar de studio weten. Medebewoonsters Lieske en Dido nomineerden Linda voor een vertrek vanwege haar buitensporige gedrag, met name veroorzaakt door het gebruik van alcohol. Linda lijkt er niet mee te zitten. "Ach, die twee weten niet wat feesten is", zei de roodharige Brabantse.

Rel

Rond de einduitslag is een rel ontstaan. Vijf minuten voordat de officiële stemming was beëindigd, was op Talpa-teletekst te lezen dat Linda het huis moest verlaten. Kijkers werden nog opgeroepen een stem uit te brengen. Endemol spreekt van een misverstand. Volgens het tv-productiebedrijf is per abuis een tussenstand als definitieve uitslag op teletekst verschenen. Endemol zoekt de zaak verder uit.

De 44-jarige Rob en de 27-jarige zwangere Tanja kropen donderdag door het oog van de naald en overleefden de nominatieronde. Het is nu zeker dat Tanja haar dochter in het Big Brother-huis ter wereld gaat brengen. De nog altijd rokende Tanja is over precies twee weken uitgerekend. Als verrassing liet Big Brother weten dat Geesje, de moeder van Tanja, bij de bevalling aanwezig mag zijn.