Orianne Cevey, de ex-vrouw van Phil Collins, beweert dat de zanger haar regelmatig bespiedde via geheime camera's die hij op verschillende plaatsen in hun huis had opgehangen. Dat meldt The Sun donderdag op basis van rechtbankdocumenten die zijn vrijgegeven in hun zaak.

Daarnaast eist Cevey 15 miljoen pond (ruim 16 miljoen euro). Dat is de helft van de waarde van Collins' landhuis in Miami, waar Cevey momenteel woont met haar nieuwe echtgenoot Thomas Bates. Ze weigert het huis te verlaten.

De muzikant spande daarom een zaak tegen zijn ex aan. Collins beweert dat Cevey beveiligingscamera's afdekte, zodat hij niet kon zien wat er zich in zijn eigen huis afspeelde. Cevey beweert op haar beurt dat deze camera's zonder haar medeweten zijn geplaatst en dat de zanger ze heeft gebruikt om haar te bespioneren in de bad- en kleedkamer.

Het zou om twintig camera's gaan, meldt Cevey. "Ik bedekte deze met pleisters om mijn privacy en die van mijn kinderen te beschermen."

Relatie per sms verbroken

De relatie tussen de 69-jarige Collins en de 23 jaar jongere Cevey werd deze zomer per sms verbroken. "Ik heb een ander gevonden en wil kijken of ik weer gelukkig kan zijn", zou ze de zanger hebben ge-sms't.

Cevey zou het berichtje in juli hebben verstuurd. Het stel, dat tussen 1999 en 2008 getrouwd was, had de relatie al eens eerder verbroken. Cevey en Collins hebben samen twee zonen.

Eerder deze week werd bekend dat Cevey op 2 augustus in Las Vegas met Bates is getrouwd. Tegen Collins zei ze destijds dat ze op zakenreis was.

Over de voormalige Genesis-zanger werd jarenlang gezegd dat hij zijn relatie met zijn toenmalige vrouw Jill Tavelman per fax had beëindigd. Dat heeft Collins altijd ontkend.