Maxime Meiland en de voormalig huisvriendin van de familie Meiland, Caroline van Eeden, zijn kort voor haar vertrek in een vechtpartij beland. Deze liep zelfs zo uit de hand, dat Maxime gewond raakte en er een litteken aan overhield. Dat blijkt uit een passage in Martien Meilands biografie, na inzage doorShownieuws.

Het incident vond plaats toen Martien vorig jaar naar Nederland vertrok voor de opnames van zijn programma Cash or Trash. "Wees lief voor elkaar", zou hij de vrouwen op het hart hebben gedrukt voordat hij vertrok.

In het boek wordt beschreven hoe de bom tussen Maxime en Van Eeden barstte toen de 24-jarige haar ongenoegen uitte over de stemmingswisselingen van de huisvriendin. Van Eeden zou Maxime toen "een doos" hebben genoemd, waarop zij een wijnglas naar haar hoofd gooide.

Vanaf dat moment brak er een vechtpartij uit tussen de twee."Toen werd het een soort vechten. Maar ja, als je zo'n vrouwtje vast hebt… Het is net iemand van tachtig. Die ga je echt niet op haar bek slaan, ook al haat je haar nog zo. Maar ze zette dus haar nagels in mijn arm, ik heb er nog littekens van", aldus Maxime.

"Ik had bloed. Schrammen", vervolgt ze. "En tot overmaat van ramp zei ze: 'Ik ga helemaal nergens heen, ik blijf.' Ik zeg: 'Als jij nou niet meteen oprot, dan tyf ik al jouw spullen naar beneden. Maar jij gaat nú weg.'" Kort daarna besloot Van Eeden terug naar Nederland te gaan.

Terugkeer naar Nederland

Van Eeden vertrok halverwege het tweede seizoen van Chateau Meiland. De 59-jarige gaf in de serie aan dat dit te maken zou hebben met haar gezondheid, maar liet later bij Shownieuws doorschemeren dat er steeds meer irritaties waren tussen haar en de familie.

De biografie van Martien Meiland, Martien, is vanaf 31 oktober verkrijgbaar.