Elton John heeft volgens The Guardian een schikking getroffen met zijn ex-vrouw. Renate Blauel eiste 3 miljoen pond (ongeveer 3,3 miljoen euro) omdat ze voorkwam in zijn biografie Me en de film Rocketman.

"Beide partijen zijn blij om te melden dat deze zaak gesloten is, op een manier die Renates behoefte aan privacy ook respecteert", meldt een woordvoerder van de zanger.

"Renate erkent dat Elton zich altijd respectvol en waardig tegenover haar heeft gedragen en haar heeft geholpen wanneer dit nodig was. Ze zullen in de toekomst niet meer over elkaar of over hun huwelijk praten en zich onthouden van verder commentaar over deze zaak."

John en Blauel waren van 1984 tot 1988 met elkaar getrouwd. Toen ze in 1988 uit elkaar gingen, liet Blauel in de voorwaarden opnemen dat er geen details over hun huwelijk naar buiten zouden worden gebracht.

Ze vond dat John deze voorwaarde heeft geschonden door acht pagina's in zijn biografie aan haar te wijden. In de film wordt Blauel gespeeld door Celinde Schoenmaker. De Nederlandse actrice is enkele minuten in Rocketman te zien.

Passages in boek werden verwijderd

Blauel zei dat haar mentale problemen weer opspeelden door de passages in het boek en delen van de film. Ook vond ze dat de manier waarop hun huwelijk is beschreven niet strookt met de realiteit.

Enkele verzoeken om passages uit het boek te halen werden ingewilligd. Ze wilde echter ook af van het stuk waarin John zegt nooit de intentie te hebben gehad een gezin met haar te stichten. Dit verzoek werd afgewezen.

John bracht in 2019 zijn autobiografie uit. In hetzelfde jaar verscheen de film Rocketman, waarin acteur Taron Egerton de zanger speelt.

John kreeg in 1993 een relatie met David Furnish. De twee sloten in 2005 een geregistreerd partnerschap en trouwden in 2014. In dat jaar werd in Engeland en Wales het huwelijk opengesteld voor stellen van hetzelfde geslacht. Het echtpaar heeft twee zoons.