De politie heeft donderdagmiddag in Amsterdam een 23-jarige man aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de beroving die afgelopen weekend in Gordons huis plaatsvond. De politie van Amsterdam meldt in een persbericht dat meerdere arrestaties niet worden uitgesloten.

De politie van Amsterdam wist na onderzoek de identiteit van een van de mogelijke verdachten te achterhalen. Donderdagmiddag werd de persoon opgespoord en direct aangehouden. De politie gaat ervan uit dat er bij de beroving nog iemand betrokken was en sluit daarom nog een arrestatie niet uit.

Gordon laat in een eerste reactie aan De Telegraaf weten dankbaar te zijn voor het "waanzinnige werk" van de politie. "Heel blij dat ze het zo voortvarend hebben aangepakt", laat hij aan de krant weten.

Gordon vertelde woensdag in een interview met dezelfde krant dat twee indringers hem hadden vastgebonden, mishandeld en creditcards en sieraden, waaronder een rolex, meenamen. "Ik ben geslagen, geschopt en vernederd en ze dreigden me dood te steken. Ik was ervan overtuigd dat ik zou worden vermoord", aldus de zanger en presentator.

Toen de indringers met hun buit waren vertrokken, zou Gordon zichzelf hebben bevrijd en op straat alarm hebben geslagen. Beveiligers van een museum in Amsterdam-Zuid zouden hem te hulp zijn geschoten.

Gordon is behandeld door een dokter en gaat in therapie om de gebeurtenis te verwerken. Sinds de roof wordt zowel zijn woning als hijzelf beveiligd.