NIEUW-LOOSDRECHT - René Froger gaat opnieuw het theater in. De zanger had na de grote shows in de Amsterdam ArenA weer zin om de intieme sfeer van het theater op de zoeken. "Ik ga oude en nieuwe liedjes zingen in een soort van lounge- en jazzy-achtige sfeer."

Vanaf 24 oktober gaat Froger de Nederlandse theaters in met zijn Pure & More in Concert. 'Pure' staat volgens de zanger voor zijn laatste cd, die in 2004 werd uitgebracht. "Daarna kwamen de soloconcerten in de ArenA en vervolgens de optredens met Gerard Joling en Gordon, dus ik heb de nieuwe cd nog helemaal niet live aan de fans laten horen." Daar is het komende halfjaar nu echt voor uitgetrokken, aldus de zanger.

Op schoot

De cd is volgens Froger heel ingetogen en relaxed en het is de bedoeling dat de bezoeker dat ook echt gaat merken. "Ik wil het idee hebben dat ik bij de mensen op schoot kan kruipen en zij moeten het voelen alsof ze bij mij in de huiskamer zitten." Het decor gaat eruit zien als een grote lounge-plek, met witte banken met zachte kussens en kroonluchters aan het plafond.

Hurmor

Omdat Froger ook zeker van humor en swingen houdt, staat het woord 'More' erbij. "Humor speelt een hele belangrijke rol in mijn leven en mijn shows zijn er ook van doorspekt." Daarnaast is de interactie met het publiek ook erg belangrijk. "Mijn team en ik zijn zo op elkaar ingespeeld, als bijvoorbeeld iemand in het publiek iets roept, weten we van elkaar hoe we daar op gaan reageren." Froger werkt met een groep van 35 mensen tijdens de show. "Eigenlijk voelt het alsof ik met mijn familie onderweg ben."

Marathon

Hij noemt de theatertoer een soort marathon. "Weken achtereen ben je alleen maar hier mee bezig. Dat is het grote verschil met bijvoorbeeld de ArenA-concerten, die voelen meer als de 100 meter sprint, want je leeft maanden toe naar slechts twee avonden.