Jarenlang was Ellen DeGeneres de talkshowhost die iedere grote ster over de vloer kreeg. Nu ligt de presentatrice al enkele maanden onder vuur wegens haar eigen divagedrag en de vermeende giftige sfeer op de werkvloer bij haar show. Maar hoe ervaren de sterren zelf hun bezoek aan The Ellen DeGeneres Show?

Nikkie de Jager: 'Groot verschil tussen DWDD en Ellen'

De Nederlandse make-upartiest en YouTuber Nikkie de Jager sprak zich uit over haar bezoek aan de talkshow van eerder dit jaar, wat bijdroeg aan de ophef rond DeGeneres. De Jager sprak over haar coming-out als transgender bij het programma. Later was ze te gast in De Wereld Draait Door en werd ze gevraagd naar haar ervaring bij DeGeneres, waarna het gesprek even stilviel. "Ik moet zeggen dat er een groot verschil is tussen De Wereld Draait Door en Ellen en dan geef ik jullie het positieve handje", zei ze tegen presentator Matthijs van Nieuwkerk.

"Het is heel leuk dat jij wel vooraf hallo komt zeggen", gaat ze verder. Ze beschrijft de talkshow van DeGeneres als een andere wereld die een "tikje" afstandelijker en killer is dan andere praatprogramma's waar ze is aangeschoven. Wel noemt De Jager het een eer om een podium bij DeGeneres te krijgen.

Hans Klok: 'Ik vind haar heel toegankelijk'

Hans Klok kan zich niet vinden in de ervaringen van De Jager. Hij noemt DeGeneres tegenover RTL Boulevard juist vriendelijk en toegankelijk. "Diva of geen diva, ik vind haar heel toegankelijk. Want de keren dat ik haar ontmoet heb, was ze altijd vriendelijk en ze vraagt hoe het met je gaat."

Katy Perry: 'Alleen positieve ervaringen met Ellen'

Katy Perry heeft ook niets negatiefs over DeGeneres te zeggen. Via Twitter reageert ze op de ophef rond de talkshow. "Ik weet dat ik alleen uit eigen ervaring kan spreken, maar ik heb enkel positieve momenten met Ellen en haar show beleefd. Ik denk dat we allemaal haar licht hebben gezien en hoe ze al decennia vecht voor gelijkheid via haar platform. Ik stuur je liefde en een knuffel, vriendin", schrijft ze in een bericht gericht aan de talkshowhost.

Ashton Kutcher: 'Enkel met respect en vriendelijkheid behandeld'

Ashton Kutcher schrijft in een bericht op Twitter dat hij niet recentelijk met DeGeneres heeft gesproken, maar wel altijd met vriendelijkheid en respect door haarzelf en haar team is behandeld. "Ze praat de sterren niet naar de mond en die eerlijkheid is verfrissend. Als er iets niet goed zit, pakt ze het aan en maakt ze het beter."

Samantha Ronson: 'Ellen was altijd respectvol'

Dj Samantha Ronson, ex van Lindsay Lohan en zus van Mark Ronson, werkte jaren voor The Ellen DeGeneres Show en draaide ook op haar feestjes. Ze laat weten nooit problemen te hebben gehad met de presentatrice. "Ze was altijd aardig en respectvol tegenover mij."

Brad Garrett: 'Mensen werden afschuwelijk door haar behandeld'

Acteur Brad Garrett, die net als DeGeneres zijn stem leende aan een van de figuren in animatiefilm Finding Nemo, reageerde via Twitter op de video waarin DeGeneres onlangs haar excuses aanbood. Daarin zegt ze haar verantwoordelijkheid te nemen voor de giftige werksfeer, omdat haar naam aan de show is verbonden. Maar ze gaat ze niet in op haar eigen gedrag. Daar valt Garrett over. "Sorry, maar het komt vanuit de top", zegt hij. "Ik ken meer dan één persoon die afschuwelijk door haar werd behandeld. Het is algemeen bekend." Actrice Lea Thompson reageerde instemmend op zijn bericht.

Scooter Braun: 'Ik weet hoeveel mensen ze helpt'

Scooter Braun, manager van artiesten als Justin Bieber en Ariana Grande, denkt dat mensen DeGeneres graag ten onder willen zien gaan, omdat het geen gevolgen voor ze heeft, schrijft hij op Instagram. "Ellen is een vriendelijke, attente, dappere vrouw die zich inzet voor wat goed is." Hij prijst haar bijdrage aan gelijkheid in de wereld. "Ze doet niet wat populair is, maar wat ze denkt dat goed is. Ik weet uit eigen ervaring hoeveel mensen ze helpt, ook als de camera's niet draaien."

Portia de Rossi: '#IStandByEllen'

Portia de Rossi, actrice en echtgenote van Ellen DeGeneres, staat haar vrouw via een bericht op Instagram bij. Ze houdt het kort en schrijft dat ze de fans wil bedanken voor hun steun. Ze roept verder de hashtag #IStandByEllen in het leven.

Kevin Hart: 'Het internet is een wereld van negativiteit'

"Het is idioot om te zien wat mijn goede vriendin nu meemaakt. Ik ken Ellen al jaren en ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ze een van de beste personen op aarde is. Ze heeft mijn familie en mijn team altijd met liefde en respect behandeld. Het internet is een wereld van negativiteit, we houden ervan om mensen kapot te zien gaan", aldus komiek Kevin Hart op Instagram.

Anthony Okungbowa: 'Ik voelde giftige sfeer op de werkvloer'

Acteur en dj Anthony Okungbowa, die tussen 2003 en 2006 en tussen 2007 en 2013 de huis-dj was bij The Ellen Degeneres Show, zegt op Instagram dat hij de afgelopen tijd vele telefoontjes heeft gehad van mensen die vragen naar zijn ervaringen bij het programma. "Hoewel ik dankbaar ben voor de kansen die ik heb gekregen, heb ik ook een giftige sfeer ervaren. Ik sta achter de collega's die een gezondere en inclusievere werkomgeving willen creëren bij het programma."