Sylvie Meis is ontstemd over een 'bikinibattle' in een Duits programma waarbij haar lichaam werd vergeleken met dat van Linda de Mol en zij het vooral moest ontgelden.

In het programma VIPstagram werden eerst uitgebreid foto's van Meis in Saint-Tropez doorgenomen. Daarbij vielen termen als "slankheidswaanzin" en werd de 42-jarige presentatrice vooral bekritiseerd.

Over De Mol waren de deskundigen een stuk meer te spreken. Zij zou volgens hen een veel "normaler" beeld uitstralen met haar lichaam. Uiteindelijk won de 56-jarige De Mol de zogenoemde bikinibattle dan ook.

'Ik hou van alle types vrouwenlichamen'

Meis is niet te spreken over het item en reageert boos op Instagram. "Zijn jullie mij nou aan het bodyshamen?", schrijft ze. "Ik ben 42 en heb veel dingen overleefd in mijn leven. Ik werk hard aan mijn carrière, en ja: ik werk ook hard in de sportschool. Dit doe ik echter niet omdat ik blij word van het streven naar perfectie."

Meis benadrukt dat ze ieders lichaam mooi vindt, ongeacht gewicht. "Ik hou van alle types vrouwenlichamen en ik respecteer ze allemaal. Het is mooi dat ze deze in volle glorie laten zien (zoals bij Linda de Mol), maar alsjeblieft: stop met het belachelijk maken van mij omdat ik van mijn eigen lichaam hou en tevreden ben met hoe ik eruitzie."