Kenneth Petty, de echtgenoot van de zwangere Nicki Minaj, heeft volgens TMZ aan de rechter gevraagd of hij bij de geboorte van zijn kind mag zijn. De muziekmanager staat geregistreerd als zedendelinquent en mag zijn huis alleen op bepaalde tijden verlaten.

Petty liet zich in maart registreren als zedendelinquent. Als gevolg daarvan mag hij Californië niet verlaten en mag hij 's avonds zijn huis niet uit.

Hij verzoekt de rechter om deze regels tijdelijk te versoepelen, zodat hij Minaj tijdens de geboorte kan bijstaan in het geval dat zij 's avonds of 's nachts moet bevallen.

Petty werd in 1995 op zijn zestiende veroordeeld voor een poging tot verkrachting. Hij zou een scherp object hebben gebruikt om een meisje te verplichten tot seks. Hij werd veroordeeld tot een celstraf.

De muziekmanager moest zich al eerder als delinquent registreren toen hij in 2019 van New York naar Californië verhuisde. In november van dat jaar werd hij aangehouden voor een verkeersovertreding en zag de agent dat hij niet geregistreerd stond. Na betaling van een borgsom werd hij weer vrijgelaten.

In maart moest Petty echter wederom voor de rechter verschijnen. Hij moest tijdelijk een enkelband dragen en mocht Zuid-Californië niet verlaten.

Minaj trouwde in oktober 2019 met Petty, die ze al sinds haar zeventiende kent. De 36-jarige rapper en haar 41-jarige echtgenoot lieten destijds via Instagram weten elkaar het jawoord te hebben gegeven. Minaj maakte enkele weken geleden bekend in verwachting te zijn van haar eerste kind.