Dr. Dre heeft in een reactie op de scheidingsaanvraag door zijn vrouw Nicole Young laten weten dat de twee wel zijn getrouwd onder huwelijkse voorwaarden, meldt TMZ donderdag na het inzien van rechtbankdocumenten.

Toen eind juni bekend werd dat Young een echtscheiding heeft aangevraagd, meldden bronnen dat de producer, die een geschat vermogen van ruim 700 miljoen euro heeft, geen huwelijkse voorwaarden zou hebben opgesteld.

Via zijn scheidingsadvocaat laat Dr. Dre weten dat hij akkoord gaat met het betalen van alimentatie aan Young. De verdeling van bezit zou echter moeten gaan volgens de voorwaarden van de opgestelde huwelijkse voorwaarden waarnaar de rapper verwijst.

Volgens Dr. Dre gingen zijn vrouw en hij op 27 maart uit elkaar. De producer en rapper, die eind jaren tachtig doorbrak met N.W.A en later een succesvolle solocarrière begon, meldt onverenigbare verschillen als reden voor de breuk.

Dr. Dre en Young trouwden in 1996. Omdat de twee kinderen van het echtpaar volwassen zijn, krijgt het stel niet te maken met kinderalimentatie.