AMSTERDAM - Britney Spears heeft op het laatste moment besloten haar met juwelen bezette beha toch niet via internet te veilen voor het goede doel. "Ik denk dat het beter was om dit item van de veilingsite weg te halen, want ik wil niet dat mensen worden misleid." Spears doelt daarmee op geruchten dat de beha door de zangeres zou zijn gedragen tijdens de videoclip van 'Baby one more time'.

De 23-jarige Spears verkocht vorige week verschillende persoonlijke spullen via de website van eBay. Het ging onder meer om kleding, meubels en sieraden. De veiling bracht ruim veertigduizend euro op. De opbrengst is bestemd voor het Mississippi Hurricane Recovery Fund, dat slachtoffers steunt van de orkaan Katrina in de Verenigde Staten.

Het is niet de eerste keer dat de beha van Britney van eBay werd verwijderd. Eerder besloot het personeel van de Amerikaanse veilingsite dat de bustehouder niet mocht worden geveild, omdat het beleid het verkopen van gedragen ondergoed niet toestaat. Uiteindelijk heeft eBay de beha weer op de site gezet, omdat het ondergoed onder de categorie memorabilia zou vallen.

De met de 27-jarige Kevin Federline getrouwde zangeres beviel vorige maand van haar zoon Sean Preston. Haar echtgenoot had al twee kinderen bij zijn ex Shar Jackson.