Natalie Portman, Eva Longoria en Jennifer Garner zijn mede-investeerder in een nog naamloze en nieuw op te richten voetbalclub, meldt de Amerikaanse vrouwenvoetbalbond NWSL. Naast de actrices zijn ook onder anderen tennisster Serena Williams en oud-voetbalster Mia Hamm investeerder in de club die Los Angeles als thuisstad krijgt.

Portman zegt op Instagram dat ze blij is dat ze aan kan kondigen dat het professionele vrouwenvoetbal naar Los Angeles komt. De actrice, die een Oscar won voor haar rol in Black Swan, laat weten "trots" te zijn dat ze zich in gezelschap van de andere actrices en sporters bevindt.

Naast Williams staat ook haar tweejarige dochter Alexis Olympia vermeld als investeerder. Ook de partner van de 23-voudig Grand Slam-winnares zou zich onder de investeerders bevinden.

De NWSL verwacht dat de nieuwe profclub vanaf de lente van 2022 deelneemt aan de competitie. De naam van de club wordt in de loop van 2020 bekendgemaakt. De Amerikaanse voetbalvrouwen werden in 2019 wereldkampioen door Nederland in de finale met 2-0 te verslaan.