Ondanks dat dinsdag gemeld werd dat Kanye West afziet van deelname aan de komende presidentsverkiezingen, weet TMZ nu te melden dat de artiest zich toch verkiesbaar zou willen stellen. De entertainmentsite zegt dat de rapper zijn partij woensdag heeft ingeschreven bij de federale verkiezingscommissie.

In het betreffende document schrijft West zijn partij in, die hij BDY (Birthday Party) heeft genoemd. Daarbij meldt West zich als kandidaat van de partij.

Volgens TMZ moet de rapper nog een ander document indienen, waarmee hij verklaart meer dan 5.000 dollar (zo'n 4.383 euro) te hebben opgehaald voor, of te hebben gespendeerd aan campagneactiviteiten voor zijn partij. Wanneer hij dit heeft gedaan zal hij zich officieel verkiesbaar stellen.

Ruim twee weken geleden zei West zich verkiesbaar te willen stellen en het dus op te willen nemen tegen huidig president Donald Trump en democraat Joe Biden.

Volgens Steve Kramer, een Amerikaanse stemacteur die naar eigen zeggen door het team van West werd ingehuurd om de rapper "op het stembiljet te krijgen", stopte West voortijdig met zijn voorbereidingen.

Het was niet voor het eerst dat West aankondigde zich verkiesbaar te stellen. Vijf jaar geleden bijvoorbeeld, tijdens zijn speech bij de Video Music Awards, meldde hij dat ook al. "Zoals jullie hadden kunnen raden: ik heb besloten president proberen te worden in 2020", zei hij toen.