Cilly Dartell liet in mei weten dat er in februari opnieuw longkanker bij haar is vastgesteld. Toen was het nog te vroeg om te kunnen zeggen of de behandeling aanslaat, maar inmiddels is gebleken dat dit het geval is, zo meldt de presentatrice dinsdag via Instagram.

"Er is goed nieuws, want de chemo lijkt zijn werk te doen. De tumor is geslonken, dus dat is super super fijn", schrijft Dartell. "De behandelingen blijven nog wel even doorgaan. De komende twee jaar krijg ik iedere drie weken immuuntherapie met daarbij een beetje chemo. Ik heb nog geen idee hoe ik daarop zal reageren, want deze week krijg ik pas de eerste."

Hoewel de voormalige presentatrice van Hart van Nederland en Shownieuws zich over het algemeen "hartstikke goed" voelt, laat ze weten dat "de vermoeidheid soms plotseling om de hoek komt kijken".

"Dat geeft me een gevoel van onmacht, want ik wil zoveel", aldus Dartell. Gelukkig spreekt Jan (Dartells man, red.) me op dat soort momenten streng toe en ben ik blij dat ik me eraan kan overgeven. Vol goede moed gaan we voorwaarts!"

In 2016 werd bij Dartell voor het eerst longkanker vastgesteld. Hiervan werd ze eerder genezen verklaard, maar dit jaar bleek de ziekte terug te zijn. De presentatrice onthulde in 2013 dat ze COPD heeft, een ziekte die vaak leidt tot ernstige benauwdheid, kortademigheid en veel hoesten.