Rachel Hazes wil dat kunstenaar Street Art Frankey een 'hufterproof' LEGO-beeld van André Hazes maakt voor op de Dam, dat vertelde de kunstenaar maandag in talkshow BEAU.

"Ze heeft mij gevraagd de Rolls Royce onder de beelden te maken, eentje die hufterproof is", vertelt kunstenaar Frankey, die vorige week dinsdag een grote LEGO-versie van André Hazes op de Dam plaatste, op de dag dat de zanger 69 jaar zou zijn geworden

Street Art Frankey maakte het beeld in opdracht van ondernemersvereniging Dam en plaatste het zes dagen geleden op het plein voor het Paleis op de Dam. De artiest wilde op die manier meteen de betonblokken op de Dam opvrolijken, vertelde hij.

Maandag werd duidelijk dat het beeld binnen een week is vernield. Het hoofd en zijn hoed lagen in stukken naast het beeld. Dat meldden verschillende Amsterdammers aan nieuwspartner AT5.

Hoewel de kunstenaar geen vergunning had om het beeld te plaatsen, viel het in de smaak bij velen. Al op de eerste dag gingen tientallen mensen op de foto met LEGO-Hazes.

Passanten probeerden het beeld in de nacht van zondag op maandag te herstellen, maar dat is niet gelukt. Maandagochtend lagen het hoofd en de hoed toch weer naast het beeld.