Kanye West wil nog dit jaar een gooi doen naar het presidentschap in de Verenigde Staten. De rapper maakte zaterdag via Twitter bekend zich verkiesbaar te stellen in de presidentsverkiezingen van 2020.

"We moeten nu de belofte van Amerika tot stand brengen door te vertrouwen in God, onze visie te verenigen en onze toekomst te bouwen. Ik doe mee aan de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten #2020vision", aldus West.

Het is opvallend dat de rapper zich kandidaat stelt voor de verkiezingen van dit jaar, die in november al moeten plaatsvinden. West heeft zich namelijk nog niet officieel opgegeven bij de Federale Verkiezingscommissie, wat wel een vereiste is bij een kandidaatschap, schrijft TMZ.

De artiest kan als onafhankelijke kandidaat meedoen aan de verkiezingen. Hij hoeft niet aangesloten te zijn bij de Republikeinse of Democratische partij.

Het is niet de eerste keer dat de rapper zijn politieke ambities uitspreekt. Tijdens de MTV Video Music Awards in 2015 maakte hij al bekend een gooi naar het presidentschap te willen doen.