BERLIJN - "Ik heb gehoord dat er een vacature is voor de King of Pop, mag ik dat zijn?" Het publiek in de Berlijnse Velodrom kon zanger Robbie Williams daarop positief beantwoorden. De Britse zanger presenteerde zondagavond in de Duitse stad zijn nieuwe cd Intensive Care die vanaf 24 oktober in de winkels ligt.

Het concert zondagavond werd ook rechtstreeks uitgezonden in diverse zalen door heel Europa, waaronder de Heineken Music Hall in Amsterdam. Williams wisselde liedjes van zijn album af met oude bekenden zoals Angels, Millenium en Come Undone.

Paradiso

De zanger stond woensdag ook al in Paradiso in Amsterdam met nagenoeg dezelfde show. Door de kleinere setting woensdag was de show veel intiemer dan in de grote Velodrom waar 7500 bezoekers in kunnen.

In Paradiso nam Williams meer de tijd voor de mensen. Zo sprak hij een dame aan die het hele concert lang met een poster naar hem aan het zwaaien was. "Dat werkt toch niet, jij staat daar boven en ik hier beneden. Ik zie een probleem." Ook greep Williams de mobiele telefoon van een meisje uit het publiek. "Hallo, je spreekt met Robbie Williams. Ja serieus!"

Geheimpje

De grote zaal van het Velodrom leende zich niet echt voor dit soort grapjes. Hij verklapte het publiek zondag wel een geheimpje. "Eigenlijk mag ik dit niet zeggen, maar volgend jaar ga ik vijf maanden op tour."

Ook liet hij nog even weten dat zijn hand echt pijn deed. De zanger was vrijdag gevallen tijdens een potje voetbal in Berlijn. De Duitse pers stond er vol van dat hij zijn hand had verstuikt. "Ik heb een injectie gekregen waardoor ik de pijn niet meer voel." Maar een uurtje later liet hij toch weten dat het best pijn deed."