Ferry Doedens is weer begonnen met de opnames van Goede Tijden, Slechte Tijden, zo laat hij maandag zien in zijn Instagram Stories. Begin deze maand werd Doedens nog voor "ten minste twee weken" op non-actief gesteld, omdat hij zich niet zou houden aan de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

"Na twee weken quarantaine eindelijk weer terug in de studio, zin in", schrijft Doedens bij een foto waarop hij een GTST-bord met zijn naam erop laat zien. Ook deelt hij een foto waarop hij voor de deur van het kantoor van productiehuis Endemol Shine staat.

De 29-jarige acteur zei zo'n twee weken geleden in het YouTube-programma KEURantaine van Eddy Keur dat hij "nul" angst had om het coronavirus op te lopen. "Ik heb al wekenlang met iedereen geknuffeld."

Daarop moest Doedens van Endemol Shine in quarantaine. "Van iedereen die bij ons werkt verlangen en verwachten wij dat zij zich aan de protocollen houden en dat iedereen ook zijn of haar eigen verantwoordelijkheid neemt ten behoeve van de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers", aldus een woordvoerder van EndemolShine destijds tegenover NU.nl.

Volgens de woordvoerder nam Doedens de zaak serieus. "Ferry heeft aangegeven dat hij zich strikt gaat houden aan de richtlijnen van het RIVM, zodat hij zo spoedig mogelijk de opnames kan hervatten."

Het GTST-naambordje van Ferry Doedens. (Foto: Instagram/Ferry Doedens)

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.