AMSTERDAM - De Britse zanger Boy George ontkent dat de drugs die in zijn appartement zijn gevonden van hem zijn. Dit heeft de zanger via zijn advocaat Lou Freeman laten weten. Boy George, die in werkelijkheid George O'Dowd heet, is vrijdag in New York gearresteerd op verdenking van cocaïnebezit en het doen van valse aangifte. De zanger is inmiddels alweer op vrije voeten.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Freeman heeft de drugsaantijgingen die aan het adres van zijn cliënt zijn gedaan van de hand gewezen. "Het was een minieme hoeveelheid drugs. George weet niet waar het vandaan komt, omdat hij veel bezoek krijgt. Een man die wat te verbergen heeft, gaat niet de politie bellen. Dat klopt gewoon niet."

Ingebroken

Boy George zou vrijdag de politie hebben gebeld met de mededeling dat er was ingebroken in zijn huis. Toen de politie in het appartement van de zanger in Manhattan aankwam vond ze een kleine hoeveelheid cocaïne. Van een inbraak zou geen sprake zijn geweest.

In 1986 werd Boy George in Engeland veroordeeld voor heroïnebezit. Hij moest zich laten opnemen in een ontwenningskliniek, wat het einde van zijn groep, Culture Club, betekende. Culture Club had grote hits met 'Karma kameleon' en 'Do you really want to hurt me'.