Vanessa Bryant is van plan een helikopterbedrijf en de nabestaanden van een piloot aan te klagen die ze verantwoordelijk houdt voor het verongelukken van haar echtgenoot Kobe Bryant eerder dit jaar. Ook haar dertienjarige dochter Gianna kwam bij het helikopterongeluk om het leven. The Blast meldt dinsdag op basis van rechtbankdocumenten dat ze honderden miljoenen dollars schadevergoeding eist.

Het precieze bedrag dat Bryant wenst te ontvangen, is nog niet vastgesteld. Maar dat het om honderden miljoenen gaat, is wel duidelijk. Ze wil gecompenseerd worden voor misgelopen inkomsten door het overlijden van haar man, financiële schade, niet-financiële schade en gemiste rente.

De weduwe van de basketballer is van mening dat het bedrijf Island Express Helicopters en de piloot Ara Zobayan nalatig zijn geweest door in mistig weer toch te gaan vliegen.

Volgens Bryant had Zobayan de vlucht moeten afbreken en is Island Express Helicopters als eigenaar van de helikopter indirect aansprakelijk voor de crash. De piloot was een van de negen inzittenden die omkwamen bij het ongeluk. Ook nabestaanden van andere verongelukte passagiers zijn van plan aanklachten in te dienen.

CNN meldde vorige maand dat advocaten die het bedrijf vertegenwoordigen ontkennen dat er sprake is van nalatigheid. Volgens hen was de basketballer op de hoogte van de risico's en omstandigheden van de vlucht die hem en zijn dochter fataal werd. Het bedrijf stelt dat de uiteindelijke crash het gevolg was van onvoorziene omstandigheden. "We gaan geen schadeclaim betalen voor een daad van God", luidde de reactie.