Ferry Doedens is niet bang om het coronavirus op te lopen, vertelt hij in het YouTube-programma KEURantaine van Eddy Keur.

"Nul", antwoordt de acteur op de vraag of hij bang voor het virus is. "Ik heb al wekenlang met iedereen geknuffeld."

Doedens relatie met de Braziliaan Raphael liep enkele maanden geleden op de klippen. Intimiteit mist hij wel. "Alles wat we willen, is liefde. Maar de pony moet natuurlijk wel grazen en de pony graast ook: ik zet de bloemetjes wel gewoon buiten. Ik zie wel een leuke jongen, dus wie weet, over een tijdje."

De Goede Tijden, Slechte Tijden-acteur maakte naar eigen zeggen al een paar keer mee dat mensen in de supermarkt overdreven reageerden.

"Ik respecteer en accepteer het allemaal, maar als mensen in de supermarkt helemaal tegen de eieren en de pakken melk aangedrukt staan en hun gezicht wegdraaien, dan denk ik: mevrouw, ik sproei niet in uw gezicht, ik hoest niet in uw gezicht en ik blaf niet in uw gezicht. U kunt ook gewoon even normaal doen."

De 29-jarige Doedens kijkt wel uit naar het moment dat de opnamen voor GTST weer beginnen. "We zijn al begonnen met testen, om te zien hoe het is met die 1,5 meter afstand. Ik vind het allemaal wel gedoe hoor. Want die protocollen, daar word je niet goed van. Maar we mogen blij zijn dat we werk hebben."

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.