Kylie Jenner ontkent de aantijgingen van het Amerikaanse zakenblad Forbes van vrijdag dat ze valse documenten heeft afgeleverd om uitgeroepen te worden tot de jongste miljardair ooit.

"Ik dacht dat dit een gerenommeerde site was...", schrijft Jenner op Twitter. "Het enige wat ik zie is een aantal onnauwkeurige verklaringen en onbewezen aannames. Ik heb nooit gevraagd om die titel te krijgen en heb ook niet gelogen om die status te bereiken."

De 22-jarige ondernemer en televisiepersoonlijkheid werd in maart van dit jaar met een geschat vermogen van 1,2 miljard dollar (zo'n 1,08 miljard euro) nog betiteld tot de jongste miljardair ooit, maar na nieuw onderzoek van Forbes blijkt de halfzus van Kim Kardashian iets minder dan 900 miljoen dollar (ruim 811 miljoen euro) waard te zijn.

Volgens het Amerikaanse zakenblad zou Jenner een stuk minder hebben opgehaald met het akkoord met beautygigant Coty Inc, waaraan ze 51 procent van de aandelen van haar bedrijf Kylie Cosmetics verkocht.

Bovendien stelt Forbes dat de belastingdocumenten van het accountantsbureau van Jenner die de redacteuren mochten inzien "hoogstwaarschijnlijk zijn vervalst".