Bridget Maasland vond het niet eenvoudig om haar zoon Mees thuis les te geven ten tijde van de lockdown. Ze vertelt in Koffietijd dat ze dit "best pittig" vond.

"Juf Bridget is net zo ongeduldig als Mees (de elfjarige zoon van Maasland, red.)", vertelt de presentatrice. Maasland legt uit dat haar zoon volgend jaar naar de middelbare school gaat en dat zijn schoolwerk niet eenvoudig is om uit te leggen.

"Hij moet oppervlakte berekenen en worteltrekken. Ik moest echt even terug in de tijd en denken: hoe gaat dat allemaal ook alweer?", geeft ze toe. "Hij neemt het ook niet heel makkelijk van zijn moeder aan. Ik denk dat ieder kind daar wel moeite mee heeft."

Maasland stelt dat haar zoon heel serieus met school bezig is en alles graag goed wil doen. "Dan is het frustrerend als je iets niet meteen begrijpt. Ik kan me nog goed van vroeger herinneren dat ik dat ook had." Ze zegt rustig te blijven als ze hem iets uit moet leggen wat ze zelf ook niet direct snapt.

Maasland gaat vanaf zaterdag 30 mei weer aan de slag als presentatrice van RTL Boulevard. Viviënne van den Assem, die de afgelopen tien weken de uitzendingen doordeweeks verzorgde omdat er wegens de coronamaatregelen vaste teams waren opgesteld, wordt voorlopig vervangen door Marieke Elsinga.