Kyle Newman, de echtgenoot van actrice Jaime King, heeft zijn vrouw beschuldigd van drank- en drugsmisbruik en om die reden vrijdag een spoedaanvraag ingediend om alleen voor hun twee kinderen te mogen zorgen. Ondanks drie getuigenverklaringen die de filmregisseur kon overleggen als onderbouwing, heeft de rechter het verzoek afgewezen, meldt TMZ vrijdag.

Twee kindermeisjes en een voormalige assistent van King hebben volgens documenten die TMZ heeft ingezien getuigenverklaringen ingediend. De actrice zou volgens de personeelsleden haar zoons in gevaar hebben gebracht door onder invloed van verdovende middelen haar kinderen te vervoeren in de auto.

Newman beweert verder dat hij haar in januari samen met veertien vrienden van King heeft geconfronteerd met haar middelenmisbruik. De filmregisseur zou King een ultimatum hebben gegeven: de actrice moest bekennen dat ze hulp moest zoeken. Zo niet, dan zouden hij en de kinderen "voor hun veiligheid" vertrekken.

Maandag diende King, bekend van onder meer de film Sin City, na een eerder toegewezen contactverbod tegen Newman een scheidingsaanvraag in, waarop een rechter bepaalde dat de twee zoons van het echtpaar in ieder geval voorlopig bij de regisseur mogen blijven.

Vrijdag bepaalde de rechter dat de twee op een later moment hun zegje mogen doen in de rechtbank en bekrachtigde hij het contactverbod voor Newman.