Nicolette van Dam kon het niet droog houden toen het kabinet een lockdown afkondigde om het coronavirus tegen te gaan, zo vertelde ze vrijdag in gesprek met RTL Boulevard.

De 35-jarige presentatrice runt samen met haar broer een brasserie in Amsterdam en ziet door de coronamaatregelen tot haar verdriet een groot deel van de omzet verdampen.

"Toen ik de regels op de persconferentie hoorde, dat de scholen en horeca dichtgingen, zat ik soms even te janken op de trap. Als ondernemer is het echt een rottijd", aldus Van Dam.

Ook privé heeft de presentatrice het zwaar. Ze mist bijvoorbeeld haar oma, Lily. "Ik vind het verschrikkelijk. Daar kan ik ook om huilen. Ja, we hebben veel gehuild de laatste tijd."

Van Dam baarde in april nog opzien met een video waarin ze op een ludieke manier de nieuwe anderhalvemetermaatregel in de horeca liet zien. Ze gooide op 1,5 meter afstand met servies en kopjes richting tafels waar maar een paar stoelen aangeschoven stonden. De video werd op Instagram meer dan een miljoen keer bekeken.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.