Lori Loughlin en haar echtgenoot Mossimo Giannulli hebben schuld bekend aan samenzwering in het omkopingschandaal rond de universiteit van hun dochters, meldt het Openbaar Ministerie (OM) van de Amerikaanse staat Massachusetts donderdag. Louglin zou hebben ingestemd met twee maanden celstraf en een boete van 150.000 dollar (ongeveer 135.000 euro), haar echtgenoot met vijf maanden cel en omgerekend 225.000 euro boete.

Volgens het OM hebben Loughlin en Giannulli toegestemd om op een nader te bepalen datum hun schuld uit te spreken in het bijzijn van een rechter. De actrice zal dan schuld bekennen aan financiële fraude en haar echtgenoot bovendien aan fraude met openbare diensten.

Het echtpaar werd ervan beschuldigd een half miljoen dollar te hebben betaald om ervoor te zorgen dat hun dochters Bella en Olivia Jade ingeschreven zouden staan als onderdeel van het roeiteam van de University of Southern California, terwijl ze deze sport niet beoefenen. De voormalige Full House-actrice kon een celstraf van twintig jaar krijgen als ze schuldig werd bevonden aan fraude en witwassen.

De 55-jarige Louglin en haar een jaar oudere echtgenoot Giannulli zijn de respectievelijk 23e en 24e persoon die schuld hebben bekend in het omkoopschandaal. Ook de voormalige Desperate Housewives-actrice Felicity Huffman kreeg in de zaak een celstraf van twee weken, een taakstraf en een geldboete.