Actrice Lisa Kudrow moest eind februari haar moeder begraven, tijdens de coronacrisis. Ze besloot de gasten niet te knuffelen, om het zekere voor het onzekere te nemen. Aan The Hollywood Reporter vertelde ze hoe moeilijk ze dat vond.

"Ik was degene die de rabbi vroeg om iedereen te laten weten dat we tijdens de begrafenis niet mochten knuffelen, omdat wij bij haar op de eerste hulp waren geweest", vertelt Kudrow.

"Dat was de moeilijkste beslissing, omdat we nog maar net van de woorden social distancing hadden gehoord. Ik ben een freak en kon alleen maar de hele dag door denken Hier moet corona zijn."

Volgens Kudrow begrepen sommige mensen haar beslissing wel, maar keken andere haar aan "alsof ze een monster was" als ze twee stappen terug deed en zwaaide bij wijze van afscheid.

De 56-jarige actrice, die wereldwijd doorbrak als Phoebe uit Friends, relativeert de situatie wel. "We hebben tenminste een begrafenis. En iedereen knuffelde, behalve ik. Ik zou het gewoon niet kunnen verdragen als ik iemand ziek zou hebben gemaakt."