Een voormalig persoonlijk assistent van Amber Heard heeft een getuigenis afgelegd in de zaak die Johnny Depp heeft aangespannen tegen The Sun. De assistent genaamd Kate James zegt nooit te hebben gezien dat Depp agressief was in hun relatie, iets dat wel werd beweerd in een artikel dat de Britse krant plaatse.

James beweert volgens The Guardian dat ze nooit heeft meegemaakt dat de twee zich in een grote ruzie bevonden en merkte ook geen agressiviteit op, zo liet zij in een getuigenis weten.

Haar uitspraken sluiten aan bij die van Vanessa Paradis en Winona Ryder, twee exen van de Pirates of the Caribbean-acteur. De getuigenissen worden meegenomen in de zaak, die vermoedelijk in juli plaatsvindt.

De Britse tabloid heeft Depp in april 2018 wife beater (iemand die vrouwen slaat) genoemd. Aanleiding voor de berichtgeving was Depps ruzie met zijn ex-vrouw Amber Heard.

Heard beschuldigt Depp ervan haar mishandeld te hebben. Zowel Paradis als Ryder heeft in de rechtszaal gezegd dit maar moeilijk te kunnen geloven.

Stel was een jaar getrouwd

De 33-jarige Heard en de 55-jarige Depp leerden elkaar kennen op de set van de in 2011 verschenen film The Rum Diary. De twee zijn in 2015 getrouwd en in het jaar erna gescheiden. Heard startte kort daarop een rechtszaak waarin ze haar ex beschuldigde van mishandeling. Er was echter geen hard bewijs en de twee troffen een schikking.

Twee jaar later vertelde de actrice in een artikel in The Washington Post een slachtoffer van huiselijk geweld te zijn. Ze noemde Depps naam niet, maar de acteur klaagde Heard toch aan voor laster. Ook beweerde hij door haar te zijn mishandeld, maar Heard ontkent dat. De actrice klaagde haar ex eveneens aan voor laster.