LONDEN - In Groot-Brittannië begint opwinding te onstaan over het optreden van Geri Halliwell vorige maand voor de Britse troepen in Oman. Toonden de militaire autoriteiten zich in het begin enthousiast over wat een geslaagde pr-stunt leek in kader van de strijd in Afghanistan, inmiddels lijkt de kwestie te zullen uitmonden in een rel.

Aanvankelijk werd schouderophalend gereageerd over de kritiek op het nogal schaars geklede optreden van Halliwell, notabene in een Arabisch land dat een bondgenoot is in de strijd tegen het terrorisme. Inmiddels groeit de weerzin. Weliswaar niet over het gebrek aan kleding van de zangeres, maar over het exorbitante salaris wat zij naar verluidt daarbij opstreek, zo schrijft The Observer zondag.

Volgens sommige bronnen ontving Halliwell van het ministerie van Defensie tienduizenden ponden voor haar show. Bovendien mochten de soldaten geen foto's nemen om mogelijke toekomstige inkomsten van de voormalige Spice Girl niet in gevaar te brengen.

Als klap op de vuurpijl heeft nu ook de nog immer geliefde Dame Vera Lynn, de 'lieveling van de strijdkrachten' uit de Tweede Wereldoorlog, zich in de discussie gemengd. Lynn (We'll meet again) veroordeelde Halliwell omdat zij geld heeft gevraagd om op te treden voor Britse militairen in een tijd van oorlog.

"Het zou treurig zijn indien zij niet bereid is geweest vrije tijd op te geven voor de troepen die daar zijn om haar en haar manier van leven te verdedigen. Ik heb nooit een cent gevraagd en als ik ooit geld heb gekregen, heb ik dat aan mijn pianist gegeven."

Woordvoerder Hackford van Halliwell ontkende dat zij een gage heeft gekregen voor het optreden. Zij zou alleen een vergoeding hebben ontvangen voor gemaakte kosten. Het ministerie van Defensie en Hackford weigerden te zeggen om welke bedragen het gaat.

/ACHTERKLAPZandconcertOperatie Uitdroging