Waar acteur Jake Gyllenhaal zich voorheen vooral focuste op zijn werk, wil hij zich nu meer toeleggen op zijn privéleven. De 39-jarige acteur zou in de toekomst ook graag kinderen willen, vertelt hij aan Vogue.

"Ja, natuurlijk wil ik dat. Absoluut", reageert de Amerikaanse acteur op de vraag of hij een kinderwens heeft. Gyllenhaal geeft toe dat hij altijd al kinderen wilde, maar er onlangs meer over is gaan nadenken.

Dat komt door zijn rol in het - wegens het coronavirus uitgestelde - toneelstuk Sunday in the Park with George, waarin Gyllenhaal een succesvolle man zonder gezin speelt. "Het leven is wat er echt toe doet. Aan het einde van de show weet je dat het daarom gaat: kinderen. Kinderen en kunst", zegt Gyllenhaal.

"Ik heb nooit geweten wat de toekomst mij brengt, maar je moet er wel voor openstaan", aldus Gyllenhaal. De acteur had in het verleden meerdere relaties. Inmiddels is hij een aantal jaren samen met het Franse model Jeanne Cadieu.

Hij heeft zich voorgenomen zijn privéleven prioriteit te geven: "Ik ben nu meer geïnteresseerd in mijn leven, meer nog dan in mijn werk. Ik heb gezien hoeveel van mijn leven ik heb verwaarloosd, omdat ik zo toegewijd aan werk was."

Volgens Gyllenhaal heeft hij nu een realistischer beeld van het leven. "Het is vluchtig. En kijkend naar hoe de wereld nu is, richt ik me meer op mijn familie, mijn vrienden en de liefde."