De rechtszaak die op 14 mei gepland stond, tussen Patricia Paay en twee mannen die een seksfilmpje van haar zouden hebben verspreid, is uitgesteld. Dat bevestigt de rechtbank van Noord-Holland vrijdag aan NU.nl na berichtgeving door andere Nederlandse media.

Een nieuwe datum voor de zitting wordt gezocht, maar is nu nog niet bekend.

In februari 2019 werd duidelijk dat het Openbaar Ministerie (OM) een transactievoorstel had gedaan aan de twee verdachten. Zo'n voorstel kan variëren van een geldboete tot een werkstraf en zorgt ervoor dat een verdachte niet voor de rechter hoeft te verschijnen.

De twee verdachten gingen echter niet akkoord met het voorstel en daarom volgt nu alsnog een rechtszaak.

Naast de twee verdachten kreeg ook website GeenStijl destijds een transactievoorstel na het delen van een link naar het filmpje van Paay. Zij gingen akkoord met een geldboete.

De civiele rechter in Amsterdam besliste eerder al dat GeenStijl en de verdachten een schadevergoeding van 30.000 euro moesten betalen voor de immateriële schade waar de zangeres aan leed door het openbaren van de beelden.

Paay vertelde vorig jaar dat het verspreiden van het filmpje haar leven heeft verwoest. "Het heeft me veranderd. Ik ben veel minder gebekt en meer verlegen geworden", aldus Paay.