Viggo Waas denkt niet dat het makkelijk is om van hem te houden. De acteur vertelt in de podcast Miss Podcast dat hij ongrijpbaar is omdat hij ondanks eerdere therapie steeds terugvalt in een mechanisme van niet praten over zijn gevoelens.

"Het is makkelijk om me leuk te vinden. Om me aardig te vinden, met me te lachen en met me te praten. Maar makkelijk om van me te houden? Dat geloof ik niet", aldus Waas.

"Ik ben niet moeilijk maar ik ben een beetje ongrijpbaar. Het gebeurt denk ik wel vaak met mensen: op een gegeven moment voel je je een beetje gewond of niet begrepen en dan ga je juist minder praten."

Waas vertelde in 2016 aan Het Parool in therapie te zijn geweest, mede om liefde te kunnen voelen. De acteur vindt het toch moeilijk om niet terug te vallen in zijn mechanisme van geslotenheid. "Dan praat je een tijdje weer wel en daarna maak je toch weer dezelfde fouten. Ik kan me ook heel goed voorstellen dat mensen dan denken: jezus."

'Kan verslavend zijn om verliefd te worden'

"Ik geloof dat er een cyclus in liefde zit", is de 58-jarige Waas van mening. "Er zijn ook mensen die heel lang bij elkaar kunnen blijven en gelukkig zijn, maar bij iemand zoals ik zit er wel zo'n cyclus in van verwijdering. Dan moet je waarschijnlijk kunnen wachten tot je weer terug tot elkaar komt."

"Omdat ik verliefdheid een mooi gevoel vind, is het moeilijk om erachter te komen dat die verliefdheid voorbij is", onderbouwt Waas zijn opmerking dat hij er last van heeft gehad om de liefde "levend en lief te houden". "Het kan wel verslavend zijn om verliefd te worden."