AMSTERDAM - Zanger Jan Smit heeft een vriendin. "Ze heet Anne, is zeventien jaar en ik ken haar al heel wat jaartjes", vertelt Smit op zijn website. De 19-jarige Volendammer wilde zijn relatie eigenlijk nog iets langer geheim houden, maar vorige week werd hij door een aantal fotografen op weg naar zijn vriendin op de gevoelige plaat vastgelegd.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

"Sommige fans zijn een beetje teleurgesteld omdat ik vorige week tijdens de chat ontkende een vriendin te hebben. Maar beste allemaal, een heel klein beetje privé moet kunnen toch?"

Televizierring

Deze week werd bekend dan 'Gewoon Jan Smit', de reallife soap van de zanger, genomineerd is voor de Gouden Televizierring 2005, de prijs voor het beste televisieprogramma van het afgelopen jaar. Ter gelegenheid van de nominatie staat de Tros zaterdag 8 oktober geheel in het teken van Jan Smit. Op zijn website zegt Jan Smit 'heel blij' te zijn met de nominatie. 'Gewoon Jan Smit' trok dit jaar gemiddeld 1,5 miljoen kijkers per aflevering.

Tweede serie

In september 2006 zal hoogstwaarschijnlijk de tweede serie van de reallife soap 'Gewoon Jan Smit' te zien zijn bij de Tros. "We zijn op dit moment nog bezig met de onderhandelingen, maar het gaat de goede kant op", zegt een persvoorlichter van de Tros. De geruchten dat in december volgend jaar een derde serie 'Gewoon Jan Smit' wordt uitgezonden worden ontkend. "Dat ligt nog veel te ver in de toekomst."