AMSTERDAM - Illusionist Hans Klok heeft woensdagmiddag tijdens de huwelijksceremonie van Country Wilma en haar man Willem Roos op magische wijze de trouwringen laten verschijnen. Uit een brandend blik toverde Klok twee witte duiven tevoorschijn. De ringen hingen aan een blauw en rood lint aan hun pootjes.

Willem haalde Wilma woensdagmorgen op in een antieke gele taxi. Met een politie-escorte van motoragenten werd het paar van Alkmaar naar Schagen gebracht. Daar werden ze door Imca Marina getrouwd in het gerestaureerde Slot van Schagen. Naast zangeres, bekend van o.a. Viva España, is Imca Marina tegenwoordig actief als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.

Tankstation

De 55-jarige Wilma is 'dolgelukkig' met haar tweede echtgenoot. "Ik ben de gelukkigste vrouw op aarde omdat ik Willem heb gevonden", vertelt ze stralend. De zangeres kent haar verloofde pas een jaar en leerde hem kennen bij het tankstation bij haar in de buurt. Willem bleek, net als Wilma, al jaren alleen te leven. "Ik vond hem altijd al een leuke vent. En na wat navraag bij zijn collega's heb ik de stoute schoenen aangetrokken."

Slagingspercentage

Imca Marina is 'blij' dat Wilma haar geluk heeft gevonden bij Willem. "Wilma is een hele lieve vrouw met het hart op de juiste plek", vertelt de zangeres. "En beiden hebben kriebels in de buik van verliefdheid, heerlijk." Imca trouwde in vier jaar tijd tweehonderd mensen. Volgens de zangeres is haar slagingspercentage 'hoog'. "Van de tweehonderd zijn er maar twee inmiddels alweer gescheiden", aldus Imca. "Eén van de twee stellen ging zelfs al drie weken na de sluiting van hun huwelijk alweer scheiden."

Wilma Roos

Met het huwelijk neemt Wilma niet alleen afscheid van haar vrijgezellenleven. De zangeres heeft namelijk ook besloten afstand te doen van haar naam 'Country Wilma', waarmee ze veertien jaar geleden bekend werd in Nederland. "Ik neem niet alleen afscheid van de naam, maar ook van de country muziek. Dat gaat toch te moeilijk in Nederland", legt Wilma uit.

"Vanaf nu neem ik de naam van mijn man aan als artiestennaam, Wilma Roos." Onder deze naam start zij deze week een carrière als zangeres van het levenslied met de single 'Mijn hele leven'.