AMSTERDAM - Bernal bracht maandag naar buiten dat hij in de decemberuitgave van het blad Starstyle naakt poseert. Volgens hoofdredactrice Corinne van Duin had het nieuws nog niet mogen uitlekken. "Ik had eigenlijk niets mogen zeggen", legt Bernal donderdag uit. Het gaat om een vergissing. "Dat was een miscommunicatie met het blad." aldus Bernal.

De 23-jarige zanger ging pas overstag voor de naaktreportage, toen hij vernam dat de bekende fotograaf Carli Hermès was aangetrokken door het blad om de reportage te maken. "Tijdens het fotograferen was ik op mijn gemak, ik vergat de mensen om me heen en was meer bezig met de camera. Normaal zit ik met kleren aan in de make-up stoel en nu naakt. Mijn hele lichaam moest in de make-up", vertelt Bernal.

Liveband

Bernal werkt intussen ook aan een nieuwe cd. Wanneer het album verschijnt is niet duidelijk. "Bij mijn vorige platen had ik een deadline, nu niet en dat is heerlijk." De zanger is momenteel aan het repeteren met een Latino-liveband. Jody trad tot op heden alleen op met orkestband. Het is de bedoeling dat hij volgende maand het land in gaat.

Starstyle komt voor de derde keer uit met een decembernummer, waarin bekende Nederlandse mannen naakt poseren. In de uitgave van vorig jaar waren onder anderen Tycho Gernandt en Daniël Boissevain gedeeltelijk naakt te zien. "De foto's van dit jaar zijn nog pikanter dan de voorafgaande jaren", vertelt de hoofdredactrice van Starstyle. Het is nog niet bekend welke andere bekende Nederlandse mannen zijn gefotografeerd voor het blad.

Goed doel

Rondom de naaktreportage is een sms-actie georganiseerd. De lezers van het blad kunnen via een sms stemmen op hun favoriete 'naakte' bekende Nederlander. De opbrengst gaat naar het goede doel OneMan. De organisatie steunt pioniers over de hele wereld, die met kleinschalige ontwikkelingsprojecten strijden voor hun idealen. De Starstyle waar Jody Bernal in te zien is ligt vanaf 18 november in de winkels.