AMSTERDAM - Robbie Williams krijgt met gemak dagen achter elkaar de Amsterdam ArenA vol, maar woensdagavond koos hij voor een intiem concert. Slechts 1500 gelukkigen konden erbij zijn in Paradiso in Amsterdam, waar de Britse zanger ruim anderhalf uur lang zijn nieuwe album Intensive Care kwam promoten.

Het waren niet alleen nieuwe nummers die de zanger speelde, er kwamen ook veel oude bekende langs zoals Feel, Angels, Come Undone en Rock DJ.

Opnieuw bewees Robbie Williams dat hij niet alleen een zanger is, maar ook een geweldige entertainer. Het kost hem totaal geen moeite om de hele zaal in zijn zak te krijgen. Zo klaagde hij dat hij de avond voor het concert alleen zat in het Amstel Hotel. "Er waren alleen maar oude mensen." Daarop nodigde hij onder luid gejoel iedereen uit om langs te komen.

Tripping

Het nieuwe album komt op 24 oktober uit. De eerste single, Tripping, van die nieuwe plaat staat momenteel in de hitlijsten. Woensdag in Amsterdam was nog niet de officiële albumpresentatie, die is zondag in Berlijn.

Williams had voorafgaand daaraan een aantal oefenconcerten in Parijs, Londen en woensdagavond in Amsterdam. "Jullie zijn het allerbeste publiek", vleide hij de aanwezigen. "In Parijs waren ze lelijk, Londen was mwah, maar jullie zijn geweldig." Dat lag overigens volgens de zanger echt niet alleen maar aan het mooie uiterlijk. "Jullie harten stralen."

Inge de Bruijn

Het hart van de zanger straalde naar eigen zeggen overigens ook. De avond voor het concert had hij zwemster Inge de Bruijn ontmoet bij de show van Paul de Leeuw en hij was nogal onder de indruk van haar. De Bruijn was ook bij het concert aanwezig, net als een heleboel andere bekende Nederlanders, onder wie Marco en Leontien Borsato, Ruud en Estelle Gullit en Jan Smit.

Bekijk video: Robbie Williams dinsdag aangekomen in Amsterdam
Modem/ Breedband