Schaatser Kjeld Nuis heeft gereageerd op een Instagram-foto van Memphis Depay, waarop de voetballer te zien is met een leeuwenjong op zijn schouder. "Heel jammer dit", schrijft hij woensdag onder de foto.

Memphis plaatste dinsdag een foto waarop hij de leeuw draagt in een woning op zijn Instagram-pagina. De voetballer heeft al langer een grote tatoeage van een leeuwenkop op zijn rug. "MEMPHIS X MEMPHIS", schreef hij bij de foto.

Nuis reageerde hierop met een emoticon van een duim die omlaag wijst. Als iemand aan de schaatser vraagt waarom hij zo reageert, antwoordt hij: "Die dieren horen in Afrika in het wild op te groeien. Een slechter voorbeeld dan dit kan niet. Verder fantastische voetballer, maar heel jammer dit."

Gordon is het met de schaatser eens, ook hij reageert negatief op de foto. "So not done", schrijft hij.

Sanne Kuijpers, Campagnemanager Wilde dieren bij World Animal Protection Nederland, zegt het te betreuren dat Depay de foto heeft geplaatst. "Als je op deze manier met wilde dieren in contact kunt zijn, is het echt foute boel en gaat er dierenleed achter schuil. De handel in wilde dieren, ter vermaak van mensen, is onnodig en veroorzaakt ontzettend veel leed."

"Met deze foto geeft Depay het verkeerde voorbeeld. We hopen natuurlijk dat hij de foto offline haalt en inzien dat dit geen goede zet is geweest. Wilde dieren horen in het wild, ze zijn er niet voor ons vermaak. Dat moet je ook zeker niet willen promoten", besluit ze.