Operazanger Plácido Domingo is opgenomen in een ziekenhuis in het Mexicaanse Acapulco met complicaties door het coronavirus. Half maart werd bekend dat de zanger besmet is met het virus.

Een woordvoerder van de zanger laat maandag aan CNN weten dat Domingo het naar omstandigheden goed maakt. "En hij reageert goed op de behandelingen."

Een week geleden maakte de zanger bekend positief getest te zijn op het virus.

Domingo heeft een zangcarrière van ruim zestig jaar, en is onder meer bekend van zijn samenwerkingen met Luciano Pavarotti en José Carreras. In de jaren negentig gaven zij verschillende concerten als De Drie Tenoren.

De operazanger kwam eind 2019 in opspraak nadat anonieme bronnen hem van seksueel misbruik beschuldigden. Hij trok zich terug uit alle geplande voorstellingen van de Metropolitan Opera in New York en nam ontslag bij de Los Angeles Opera. Onlangs bekende hij spijt te hebben van de pijn die hij de betrokken vrouwen heeft aangedaan.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.