Till Lindemann, zanger van de band Rammstein, is niet op de intensive care beland vanwege het coronavirus. De Duitse krant Bild (€) schreef dat vrijdag, maar via de officiële Facebook-pagina van de band is nu bekendgemaakt dat de zanger zich heeft laten testen en het toch iets anders bleek te zijn.

Op de Facebook-pagina staat een korte verklaring: "Gisteravond is Till Lindeman opgenomen in het ziekenhuis op doktersadvies. Hij heeft een nacht op de intensive care gelegen, maar is daar inmiddels van af en voelt zich beter. Tills coronatest kwam negatief terug."

Bild schreef dat de zanger in Berlijn in een ziekenhuis zou liggen waar hij in quarantaine wordt gehouden. De 57-jarige zanger zou zich vorige week al bij een arts hebben gemeld, omdat hij last had van hoge koorts, maar dat is niet bevestigd.

Lindemann trad op 15 maart nog met zijn andere band, Lindemann, op in Moskou.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.