Taylor Swift en Kim Kardashian hebben beiden hun toevlucht tot sociale media genomen om verder in te gaan op een ruzie die ontstond door Kanye Wests lied Famous. Zaterdag lekten beelden uit van een telefoongesprek tussen West en Swift waarin de rapper de zangeres onder meer een "bitch" noemt.

De controverse over Famous dateert uit 2016. West rapt op dat nummer over Swift: "Me and Taylor might still have sex. Why, I made that bitch famous", verwijzend naar het moment dat hij haar dankwoord onderbrak bij de MTV Video Music Awards in 2009.

Volgens de rapper had Swift toestemming gegeven voor het gebruik van de zin. Zijn vrouw Kardashian liet een fragment van een gesprek tussen West en Swift horen in de realityserie Keeping Up With The Kardashians.

Swift voelt zich gesterkt door de nu gelekte beelden, waarin het volledige gesprek te horen is. "De beelden bewijzen dat ik altijd de waarheid heb verteld", aldus de zangeres op Instagram. Het gesprek is volgens Swift illegaal opgenomen en gemanipuleerd om haar in een kwaad daglicht te stellen.

Kardashian neemt het via Instagram op voor haar man: "Zoals iedereen kan zien in de video, heeft Swift de waarheid over het gesprek gemanipuleerd." Volgens de realityster klopt het niet dat de zangeres geprobeerd zou hebben om de rapper te doen afzien van wat Swift "een nummer met een vrouwonvriendelijke boodschap" vindt.

Een screenshot van de Instagram-story van Taylor Swift.

Een screenshot van de Instagram-story van Kim Kardashian.