AMSTERDAM - De bandleden van de Haarlemse hiphopband Relax beleefden 'een eureka-moment' toen ze werden gevraagd voor het voorprogramma van de Britse jazzzanger en pianist Jamie Cullum. "Dit is echt heel erg te gek, dat spreekt toch voor zich", reageert zanger en gitarist Llewy Is Sel.

De leadzanger van de band kent Cullum sinds ruim twee jaar, doordat hij hem interviewde voor een programma van MTV. "We hadden toen onze telefoonnummers uitgewisseld. Dit jaar zag hij ons op het North Sea Jazz Festival en toen stuurde Jamie mij een sms met het bericht dat hij ons helemaal te gek vond."

Relax wordt ook wel 'the live progressive hiphopband' genoemd, omdat de band bekend is van de live-optredens. De zanger van de Haarlemse band vindt dat de band goed in het voorprogramma van Cullum past. "Hij mixt oude jazzinvloeden met muziekelementen van nu. Dat doen wij eigenlijk ook met onze muziek. Hij met jazz, wij met hiphop."

Halverwege deze maand brengt de hiphopband de nieuwe single 'Bigshots' uit via zijn website. "We willen dat onze fans, die ons jarenlang hebben gesteund, onze muziek makkelijk via het internet kunnen downloaden", verklaart de voorman van Relax. De band is momenteel druk bezig met het schrijven van materiaal voor een nieuw album.