Mark Wahlberg houdt zich niet bezig met wat er allemaal in Hollywood gebeurt. Behalve voor werk begeeft hij zich niet in de kringen van de Amerikaanse filmwereld, antwoordt de acteur zondag op een vraag van The Guardian over het seksueel misbruik door Harvey Weinstein.

Wahlberg zegt de rechtszaak rondom de voormalig filmproducent, die onlangs 23 jaar gevangenisstraf kreeg opgelegd voor aanranding en verkrachting en hoger beroep afwacht in de gevangenis, op de voet te hebben gevolgd, maar geen idee te hebben wat er verder in Hollywood speelt.

"Als ik niet werk, ga ik naar de supermarkt en niet naar feestjes of filmvertoningen in het wereldje", aldus Wahlberg. "Ik woon in Beverly Hills, maar dat had ook het Engelse platteland kunnen zijn, want ik zie niemand en doe niets."

De acteur zegt alleen naar prijsuitreikingen te gaan als een van zijn films meedingt naar een prijs en een rustig gezinsleven te leiden. "Ik sta vroeg op en ga vroeg naar bed. Ik breng mijn kinderen naar school en als ik niet werk, ben ik samen met mijn vrouw."

Wahlberg speelde rollen in films als The Fighter, The Departed en Ted en onlangs verscheen de actiefilm Spenser Confidential waarin hij de hoofdrol speelt.